clinic tumor extirpar

Barcelona i Madrid es reparteixen els cinc hospitals públics amb millor reputació de l’estat. L’hospital madrileny La Paz n’ocupa la primera posició. El segueix l’Hospital Clínic de Barcelona i el Vall d’Hebron, en quarta posició, completa la representació catalana en els cinc esglaons més alts del podi. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau es troba en 10è lloc i per darrere seu queden l’Hospital Sant Joan de Déu (12è), el Dos de Maig (23è), la Fundació Puigvert (29è) i l’Hospital del Mar (39è).

Pel que fa al rànquing dels hospitals de titularitat privada, quatre centres sanitaris de la ciutat ocupen les posicions vuitena, novena, desena i onzena: l’Hospital Quiron, l’Hospital Universitari Sagrat Cor, l’Hospital Quirón Teknon i l’Hospital Universitari Quirón Dexeus.

L’estudi ha valorat els centres en funció de 14 especialitats mèdiques que ofereixen. En tots els casos, excepte l’oftalmologia, els hospitals públics acaparen les primeres posicions. L’Hospital Clínic encapçala els rànquings en els serveis de pneumologia, nefrologia, i aparell digestiu. Per la seva banda, el Vall d’Hebron és el més ben valorat pel que fa a oncologia. També destaquen la Fundació Puivert en el primer lloc d’urologia i el Centre Barraquer, medalla de plata en oftalmologia.

L’estudi realitzat per l’institut Análisis e Investigación monotoritza per primer cop la reputació sanitària dels centres mèdics de tot l’estat. 2.399 metges, infermers, associacions de pacients i periodistes han analitzat diversos indicadors de qualitat dels hospitals públics i privats, com els recursos humans, el nombre de llits, les eines tecnològiques, el temps mitjà d’estada, les altes o la satisfacció dels usuaris.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a