El pressumpte autor del doble apunyalament assegura que, el dia dels fets, va ser identificat i detingut per la policia fins a cinc vegades i que, per tant, va passar la tarda entrant i sortint de la comissaria. Assegura, a més, que ni tan sols va acostar-se als carrers on van tenir lloc les agressions. Pel que fa a la taca de sang que se li va trobar en una butxaca dels pantalons, l’acusat ha dit que no sap com hi va anar a parar i ha afirmat que aquella tarda no es va barallar amb ningú. Sosté que la sang que van trobar-li era seva perquè s’havia fet un tall a la mà.

A més d’ell, també han comparegut al jutjat una dotzena de testimonis dels fets, algun dels quals van presenciar els atacs. Els qui, després que se’l detingués, van identificar-lo en rodes de reconeixement han insistit avui a assenyalar-lo com a l’autor dels fets.

Els atacs es van produir la tarda del 7 de gener. Segons el ministeri fiscal, l’acusat va apunyalar per l’esquena un home de 67 anys, que va quedar ferit al carrer dels Banys Vells amb el de la Barra de Ferro. El presumpte agressor va fugir i, poc després, fent ús de la mateixa arma blanca, va arremetre un altre individu, de 64 anys, a la cruïlla dels carrer dels Mirallers i de Brosolí, que en aquesta ocasió va morir de resultes de l’atac. Inicialment es va sospitar que tot venia originat per un intent de robatori, però la Fiscalia creu ara que va atacar-los sense motiu. En el moment dels fets, va transcendir poca informació perquè el jutge encarregat d’instruir el cas va decretar el secret de sumari. Les estrebades, de fet, són força corrents a la zona, però no un desenllaç tan violent. Per això, l’homicidi va generar una alarma social al barri i peticions de més seguretat. Els veïns van fer arribar una missiva a l’Ajuntament per reclamar-li més presència policial als carrers.

El suposat autor de les ganivetades va ser detingut la matinada següent. Tenia 20 anys i és d’origen magrebí. Havia estat identificat per agents dels Mossos la mateixa tarda del crim, però, més enllà d’una certa semblança física amb la descripció donada per testimonis, res no els va fer sospitar que era la persona que buscaven i el van deixar marxar. Posteriorment va ser, aquest cop sí, arrestat per la Guàrdia Urbana per un altercat amb un sense sostre de la plaça Reial, a qui suposadament va colpejar amb un pal. L’acusat també ha negat en el judici aquesta agressió, tot i que ha reconegut que, quan el van agafar, portava la branca d’un arbre a les mans. Aleshores, però, tampoc no se’l va relacionar, d’entrada, amb el crim. El que va permetre vincular el noi amb les agressions va ser una taca de sang que se li va descobrir la butxaca i les proves d’ADN que es van fer.

A més d’una pena de 34 anys de presó, la Fiscalia li reclama més de 62.000 euros d’indemnització per a les víctimes i els seus familiars.