La Fira de Santa Llúcia torna un any més a l‘avinguda de la Catedral. Es tracta de la fira més antiga dedicada als pessebres i tradicions nadalenques i enguany celebra el seu 235è aniversari. Es podrà visitar del 26 de novembre al 23 de desembre aquest any no es faran controls d’accés al recinte. L’espai acollirà 170 parades: la gran majoria dedicades als productes relacionats amb les festes de Nadal, com pessebres, figuretes, molsa, arbres de Nadal o altra decoració per a la llar.

Per celebrar aquestes 235 edicions, l’espai ha preparat algunes novetats. Per exemple, han renovat la decoració de la fira amb 20 arbres de Nadal il·luminats. També s’han ampliat les activitats respecte a l’any passat, que va ser una fira molt marcada per la pandèmia. Enguany, els infants podran fer cagar un tió gegant, instal·lat davant de la Catedral. La Fira de Santa Llúcia tindrà un espai dedicat a la història de la fira, amb exposicions de pessebres i fotografies, entre d’altres.

Caganers d’actualitat

Les figuretes més divertides del pessebre cada any presenten novetats. El 2021 ha portat una quarantena de caganers nous, uns d’ells són els personatges de la coneguda sèrie ‘El juego del calamar’: els guardians i la nina gegant. També hi ha figuretes de Xavi, el nou entrenador del FC Barcelona o Leo Messi vestit del PSG. Tampoc no hi han faltat polítics com Pere Aragonès, Isabel Díaz Ayuso o l’estatunidenca Kamala Harris.