Veïns del barri del Poblenou viuen atemorits des de fa mesos per l’ocupació il·legal de diversos habitatges d’una mateixa finca. Tot va començar l’agost del 2020 en uns baixos del número 32 del carrer de l’Amistat, quan una família va entrar a viure al local i, posteriorment, va ocupar també habitatges buits d’un edifici contigu per la part del darrere, al número 4 del carrer de Guillem de Llúria. Segons els veïns, la família “relloga” i “ven claus” dels pisos a nous inquilins. Actualment, hi hauria 14 habitatges ocupats il·legalment dels 16 que té l’immoble.

bruticia carrer Roger de Llúria

Baralles i soroll

“És impossible viure així“, alerta una veïna. Explica que les baralles entre els ocupants dels habitatges és constant i que amenacen els veïns de tota la vida. “Fan molt soroll tant al carrer com a dins dels habitatges, es barallen contínuament i deixen molta brutícia al carrer”, lamenta. “Tenim por de sortir al carrer”, afirma.

Denuncien també que els ocupants s’han apropiat de l’espai públic. Habitualment es formen grups grans de més de 10 o 15 persones fins ben entrada la nit.

Intimidació als veïns

Una de les preocupacions és la intimidació als veïns. Segons expliquen, “hi ha amenaces i insults quan se’ls demana que modulin els crits o qualsevol altra cosa”. Asseguren que en les baralles exhibeixen pals i armes blanques. Alhora han denunciat que fan activitats il·legals, com la venda de drogues “sense cap discreció” i que hi ha menors que no van a l’escola.

L’Ajuntament de Barcelona és coneixedor dels fets. Fa dies que s’han activat patrulles policials que vigilen la zona per evitar baralles i malestar veïnal. Per ara no hi ha constància de denúncia per part del propietari dels habitatges i del local ocupat.

Reclamen una actuació urgent

Els veïns reclamen a l’Ajuntament que actuï perquè no es degradi el nucli antic del Taulat, al Poblenou, “un barri molt dinàmic i agradable”. Segons expliquen, aquestes actituds incíviques fa que molts veïns de la zona expressin la seva intenció de canviar d’habitatge. A banda, demanen al districte que incrementi els serveis de neteja al carrer perquè la brutícia acumulada ha provocat la presència de “coloms, rates i escarabats”.

bruticia carrer guillem de lluria