(ACN) La Policia Nacional ha expulsat d’Espanya un “depredador sexual” que complia condemna a Quatre Camins des del 2002 per vuit delictes d’agressió sexual a dones a Barcelona i diversos robatoris. En el moment dels fets tenia 30 anys. L’home va ser condemnat a 113 anys de presó, però havent complert ja vint anys reclús —el màxim que permet la legislació— havia de ser posat en llibertat.

Ara, amb 50 anys, Institucions Penitenciàries creia que la seva posada en llibertat suposava un risc elevat de reincidència. En aquest context, la Policia Nacional, en aplicació de la llei d’estrangeria, el va introduir el 22 de setembre en un vol a Bogotà per retornar-lo a Colòmbia, el seu país d’origen.

El van recollir a la presó i el van dur fins a l’aeroport

Agents de la Policia Nacional el van recollir a la presó per dur-lo fins a l’Aeroport de Josep Tarradelles – el Prat per assegurar-se que l’home agafava el vol que l’havia de treure d’Espanya. En paral·lel a l’expulsió, s’ha registrat també la seva prohibició d’entrada als països de l’espai Schengen durant cinc anys.

L’expulsió del violador l’ha coordinat el Grup Operatiu d’Estrangers (GOE) de la comissaria de la Policia Nacional a Mataró. Aquesta unitat fa seguiment dels ciutadans estrangers que compleixen condemna i estava al corrent que l’home havia de ser posat en llibertat després de 20 anys a la presó.

En aquest sentit, la Policia Nacional es felicita que, d’acord amb la legislació, s’hagi pogut evitar “que un depredador sexual campi al seu aire pel territori”. L’home va ser detingut el 2002 i empresonat preventivament. El 2005 es va jutjar el seu cas i va continuar tancat a presó complint condemna.