Amb un 9,8 a la butxaca, Martí ara té quatre dies per acabar de decidir cap a on enfoca la seva vida acadèmica i fer la preinscripció universitària. Ha cursat el batxillerat científic al Col·legi Padre Damián de los Sagrados Corazones i té al cap dos camins de futur: fer el Grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica que imparteixen, per primer any i en anglès, la UPF i la UPC, o optar per una formació en Dret i Administració i Direcció d’Empreses.

Tots dues formacions es fan a la capital i, per tant, és probable que es quedi a Barcelona els propers anys, tot i que confessa que “si tingués l’oportunitat d’anar a l’estranger”, no ho dubtaria. Amant dels viatges, la Rita també és una enamorada de la lectura i la música, i li agrada mirar pel·lícules i sèries: si pot, en anglès. De fet, li encanta aprendre llengües -l’anglès i la filosofia eren les seves assignatures preferides de Batxillerat- i de cara a l’any vinent, si té temps, es planteja estudiar francès o alemany.

L’estiu és, de moment, un calendari en blanc. Té previst fer algun viatge però no té una destinació clara: “Aniria a qualsevol lloc del món, a l’Índia per exemple, o en algun indret on hi hagi cultures diferents de la meva”, explica. Sigui quin sigui el destí, el retorn la portarà a Sarrià, el barri on va néixer, on viu actualment i que estima “perquè és un lloc tranquil, com viure en un poble amb totes les facilitats que té Barcelona”.