Tarda de dissabte i normalitat tant a les casetas de la Feria d'Abril com a la zona d'atraccions a excepció de la instal.lació on ahir hi va haver l'accident, que està precintada per la Guàrdia Urbana. Entre els assistents, ni idea del que va succeir en la jornada inaugural. Tot plegat va passar a la mitjanit. Dues germanes van sortir disparades d'una de les cadires i van caure a terra. A la gran, de 28 anys, la van traslladar a l'Hospital del Mar on està en observació. Segons els metges es troba greu però estable amb un traumatisme cranioencefàlic i una fractura al peu. L'altra noia, de 19 anys, va ser assisitida per contusions lleus a la mateixa Feria. L'organització assegura que l'atracció havia passat tots els controls de seguretat. PACO BERNAL, portaveu de FECAC "Había pasado una inspección el jueves y el viernes antes de la preinauguración. Es decir, que todos los papeles estaban en regla", ningún problema y ningún fallo en ese sentido. Ha sido pues un caso aislado, un incidente aislado, puntual." Es tracta d'inspeccions rutinàries per detectar errors de funcionament, que també van passar la resta de firaires. EMILIO VELASCO, firaire "Cada año se pasa un control que es un certificado de ingeniero que se hace por año, pero luego cada feria, cada vez que se monta y se desmonta tenemos una revisión". JOSE BUENDÍA , firaire "Pasamos una revisión por el Ayuntamiento, otra por un ingeniero y otra eléctrica cuando sacamos el boletín de enganche de la luz". En espera de l'informe definitiu de Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana ha imputat al propietari de l'atracció per causar lesions greus. Tot apunta que la causa de l'accident seria un passador de muntatge que hauria fallat.

L’accident es va produir poc abans de la mitjanit, a les 23.55 h. Un dels braços de l’atracció va quedar lliure i les noies que hi anaven es van fer cops. La més gran en va sortir disparada. Segons han pogut determinar els Bombers de Barcelona després d’una primera inspecció, en va fallar un passador de seguretat.

Paco Bernal, portaveu de la FECAC, l’entitat que organitza la Feria de Abril, ha explicat que es tracta d’un accident fortuït, perquè dijous i divendres totes les atraccions instal·lades al recinte van passar les revisions pertinents. De moment, la Guàrdia Urbana, després de rebre l’informe de Bombers, ha imputat el propietari de l’atracció, en espera de les diligències judicials que se’n puguin derivar.

Al lloc dels fets es va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Urbana i quatre dotacions dels Bombers de Barcelona, que van acabar precintant l’atracció. Aquest dissabte “La Rana Show” continua tancada, però la resta d’atraccions, no. Al recinte del Parc del Fòrum, la Feria de Abril continua amb normalitat, tot i que els firaires estan una mica consternats pel lamentable accident del primer dia.

La dona que va sortir disparada de l’atracció restarà ingressada durant almenys 24 hores en observació a l’Hospital del Mar. El seu estat és greu, però estable. Hi va arribar amb politraumatismes, sobretot un de cranial, que li va provocar una amnèsia temporal. També es va trencar el peu esquerre i presentava múltiples contusions.