La vintena edició d’aquesta trobada clàssica de tot el sector orientat vers el medi ambient arriba amb un ventall ampli de propostes per a tots els públics. Al passeig de Lluís Companys hi ha una mostra artesanal de pastissos, embotits i formatges tradicionals, combinats amb menjar vegetarià.

Les activitats lúdiques i de conscienciació són més presents al Parc de la Ciutadella. Per exemple, hi hem trobat una nòria que funciona amb pedals, un taller de cuina amb energia solar i debats sobre com podem contaminar menys el planeta.

L’acte central de la Fira, que es duu a terme conjuntament amb FundiPau, serà una acció popular i reivindicativa diumenge a les 12 h al passeig de Lluís Companys amb el lema “Abolim les armes nuclears”. Precisament dilluns que ve comença la conferència mundial del Tractat de No Proliferació Nuclear.

L’organització de la Fira per la Terra manté un conflicte obert amb el Districte de Ciutat Vella, que li reclama que cadascuna de les parades i entitats que hi participen demanin el corresponent permís d’ocupació de la via pública. Pep Puig és el màxim organitzador de la Fira per la Terra, sosté que el permís ha de ser general i és el que demana cada any. En resposta a la petició municipal, hi ha interposat un contenciós administratiu.