En una jornada en què s’han analitzat, entre d’altres, les claus de la reforma de la Llei de propietat intel·lectual, advocats i professionals de diverses indústries culturals han debatut també sobre la pirateria. Des de l’ICAB consideren que, més enllà de la legislació, cal que la ciutadania prengui consciència dels perjudicis que els continguts il·legals comporten per als creadors. I en aquesta mateixa línia, creuen que també cal fer pedagogia entre artistes que vulguin fer versions d’obres ja existents.

Els responsables de la Secció de Dret de Propietat Intel·lectual del col·legi veuen amb bons ulls el que qualifiquen d’ofensiva contra la pirateria que s’està duent a terme amb la nova Llei de propietat intel·lectual. Tot i això, consideren que caldria fer un pas més, sobretot en l’esfera d’Internet. En aquesta mateixa línia, remarquen que cal repensar els models de negoci per adaptar-los a l’entorn digital i ser capaços de treure’n beneficis.

La jornada s’ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual, que se celebra el 26 d’abril. Hi han assistit, entre d’altres, professionals del món de la música, emprenedors d’Internet, agents artístics i marxants d’art.