DANIEL SALINERO, president de la FECAC "Ha sido un año complicado, y seguramente seguirá siéndolo pero ganes e ilusión no nos falta para demostrar que el movimiento andaluz en Catalunya es el movimiento más importante que tiene este país.Lo que nunca se había hecho se ha hecho este año que es el mostrar toda la negociación encima de la mesa y una vez acabe la feria tenemos el compromiso de en un primer lugar al Ayuntamiento de Barcelona y a los partidos, enseñarles todos los datos de la Feria de Abril."

La Feria de Abril torna al Parc del Fòrum per celebrar una de les festes més multitudinàries que es fan a Barcelona. La 44a edició ocuparà fins a 95.000 metres quadrats, un espai que tot fa pensar que l’any que ve s’ampliarà perquè tot i que hi ha 50 casetas, més que mai, n’hi ha que s’han quedat fora de la fira per problemes d’espai.

La inauguració es farà aquest divendres 24 a la nit amb la tradicional encesa de llums, que comptarà amb la presència dels organitzadors i autoritats polítiques.

Les novetats d’aquest any  són la instal·lació d’una nova zona de restauració de caravanes, en què es podran degustar menjars de tot el món. També hi haurà una àrea anomenada Village, on s’explicarà, en format d’exposició, la història de la Feria de Abril a Barcelona.

Aquesta nova edició arriba després d’un any d’enfrontament entre la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) i la fundació d’aquesta entitat, que en l’edició anterior van organitzar conjuntament la Feria de Abril. Després que la Fiscalia presentés una denúncia contra l’expresident de la fundació, Francisco García Prieto, per enriquir-se il·legalment amb l’organització de la fira, aquest any l’única responsable de l’esdeveniment és la federació, que s’ha renovat amb un nou president, Daniel Salinero.