"Bien atentidos, educadamente, un servicio como nosotros sabemos, porque lo vamos a hacer bien." Últims preparatius i últims consells. DOLORES PEDROCHE, caseta FECAC "Les aconsejamos que intenten en cada mesa tener un buen servicio, que intenten meter el producto, que conozcan lo que es el embutido ibérico, del sur, que conozcan lo que es la comida del sur." Unes hores abans de l'obertura de portes, ja es començava a respirar l'ambient amb l'arribada dels primers visitants. MARIONA MARTINEZ "Hem vingut aquí perquè la nostra familia es andalusa i també, a part, fem sevillanes i ens agrada molt ballar." L'edició d'enguany ocuparà més de 95.000 metres quadrats i acollirà més de 53 casetas, un 17% més que l'any passat. Els comerciants encaren amb optimisme els 10 dies que durarà la Feria. MIQUEL AGUIRRE, cambrer "Els plats de brasa tenen molta tirada, els pinxos moruns, les carns a la brasa, les graellades de carn..." JUANA AMADOR, comerciant "Estamos, de verdad, emocionados. Porque esto nos recuerda a los viejos tiempos y a los de ahora. Esto no se pierde, esto sigue la tradición." A les 10 de la nit s'obrirà la Feria amb la tradicional encesa de llums.

Com ja és tradició, l’encesa dels llums de l’entrada al recinte del Fòrum ha donat el tret de sortida a 10 dies de festa andalusa. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de diverses personalitats polítiques i del món de la cultura, entre les quals hi ha l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. La Feria de Abril de Catalunya s’allargarà durant dos caps de setmana, fins al 2 de maig, i l’entrada és gratuïta.

Aquesta 44a edició de la fira és organitzada exclusivament per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses i no conjuntament amb la Fundació FECAC, com l’any passat. La fiscalia acusa l’expresident de la fundació, Francisco García Prieto, d’haver-se enriquit il·legalment durant molts anys amb l’organització de la fira. La direcció de la FECAC s’ha renovat en els darrers temps i compta amb un nou president, Daniel Salinero.