En l’interrogatori, que va tenir lloc el 23 de gener, l’exmilitar va reconèixer haver estat destacat a Espanya sis mesos durant la Guerra Civil, però va ressaltar que només va fer-hi treballs de reconeixement del territori i va negar haver participat en els bombardejos de Barcelona de l’any 1938 a Barcelona.

L’any 1938, la capital catalana va patir el primer bombardeig aeri sistemàtic que es feia a Europa: entre els dies 16 i 18 de març, l’aviació italiana de Mussolini va descarregar 40 tones de bombes sobre la ciutat, que van fer més de 1.000 víctimes mortals i van destruir molts edificis.

L’any 2013, l’Audiència de Barcelona va iniciar la investigació de 22 militars italians a petició de l’associació Altra Itàlia i de dos supervivents. Dos anys després, i per primera vegada, la justícia italiana ha col·laborat amb la investigació i ha pres declaració a un militar acusat de delictes de lesa humanitat i crims de guerra. Es tracta de Luigi Gnecchi, que es va poder identificar arran d’un homenatge que li van fer les forces aèries italianes l’any passat. Allà es va recordar la seva participació a la Guerra Civil espanyola i el van condecorar amb dues medalles de plata pel seu valor militar.