Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona apressa el govern d’Ada Colau per fer accessibles i inclusius tots els parcs infantils de la ciutat. Per això, en la propera Comissió de Drets Socials demanaran que, en dos mesos, l’executiu municipal presenti un pla que inclogui el calendari i pressupost previst per aconseguir que totes les àrees de joc siguin accessibles per als infants amb discapacitat, tant pel que fa a les estructures com per a l’accés.

Mentre això no passi, el grup que lidera Elsa Artadi proposa que s’aprovi un protocol que permeti que les famílies amb infants amb discapacitat puguin demanar un element accessible en una àrea de joc propera al domicili. La instal·lació s’hauria de fer en un termini no superior a 30 dies. La regidora Neus Munté ha comparat aquesta petició amb la que poden fer les persones amb mobilitat reduïda, que demanen una plaça d’aparcament propera a casa seva.

Els parcs infantils, inaccessibles als nens amb mobilitat reduïda
REPORTATGE COMPLET

A més, Junts reclama que l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) publiqui al seu web la llista de parcs infantils accessibles a Barcelona perquè les famílies coneguin quin els va millor. També proposen que a l’esplanada del Fòrum s’hi faci una zona de jocs d’aigua accessible i inclusiva. El president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, va explicar al programa ‘bàsics’, de betevé, que s’està fent una auditoria a tots els parcs infantils per detectar els que no són accessibles, ja que l’objectiu municipal és que ho siguin tots.