Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes acusats d’agredir violentament un turista a Ciutat Vella per robar-li un rellotge. Els fets es van produir el 28 de gener al carrer dels Corders, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i les detencions es van fer un mes després, entre el 21 i el 23 de febrer. Els detinguts, que tenen 21, 23 i 30 anys, tenen antecedents per fets similars. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Assaltat per l’esquena i ferit de gravetat

La víctima del robatori és un home de 39 anys que estava de vacances a Barcelona. Va ser atacat quan es disposava a entrar a l’edifici on s’allotjava, i va ser assaltat per l’esquena per dos homes. Un d’ells el va immobilitzar i l’altre va intentar sostreure-li el rellotge. Davant la resistència de la víctima el van començar a agredir fins que un d’ells es va apoderar del rellotge i va fugir. Segons han explicat els Mossos, però, la víctima va poder retenir l’altre agressor. En aquell moment, tres joves més, que estaven controlant l’escena, es van llançar sobre el turista i el van colpejar violentament fins que tots van aconseguir fugir.

Diversos testimonis van alertar dels fets i van atendre la víctima fins que hi van arribar els serveis d’emergència. El turista va resultar ferit de gravetat a la cara pels cops rebuts. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El Grup Titani es va fer càrrec de la investigació

A partir de la descripció de la víctima i dels testimonis, el Grup Titani, creat el 2022 per lluitar contra la multireincidència va poder identificar els autors dels fets. Els Mossos expliquen que en la identificació dels autors va ser bàsica la col·laboració dels agents del Grup de Delinqüència Urbana (FURA) de Ciutat Vella, ja que van ser ells qui van reconèixer els tres autors.