Ja fa anys que els ciclistes demanen que es pacifiqui l’avinguda de Madrid i que es faci un carril bici perquè circular-hi en bicicleta resulta perillós. La mort de la noia menor d’edat després de l’accident que va tenir lloc diumenge ha revifat aquest debat. Des de l’entitat Amics de la Bici han tornat a reclamar que s’instal·li un carril bici en aquesta via per unir l’Hospitalet de Llobregat amb el centre de Barcelona.

Un projecte de vial verd

De fet, la creació d’un carril bici a l’avinguda de Madrid ja es va plantejar en el mandat del govern municipal anterior. L’Ajuntament de Barcelona va anunciar un projecte de reforma per transformar aquest carrer en un vial verd, eliminant carrils de circulació i creant un carril bici bidireccional. Una proposta que s’havia de consensuar a través d’un procés participatiu.

Des d’Amics de la Bici insisteixen que l’avinguda de Madrid és un bon pas i que per això hi passen molts vehicles, però que també hi han de passar les bicicletes amb seguretat. “Ara pràcticament no hi passen perquè no hi ha lloc”, lamenta Txetxu Martínez, i afegeix que els ciclistes hi van “com gaseles entre lleons”. Per això, insisteix en què cal dedicar més espai a la bici en detriment del cotxe.

Homenatge a la noia morta en l’accident

A la mateixa avinguda s’ha fet un homenatge a la menor morta aquesta setmana. A l’altura del número 128, espelmes, flors i fotografies recorden la jove estudiant de l’Institut Pedralbes. També han penjat un cartell per reclamar més seguretat i protecció per als ciclistes.