Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona. La festa ha deixat 20 tones de residus a la sorra. Els serveis de neteja han iniciat les tasques de condicionament de la platja a les 6.30 h per deixar-la a punt per als primers banyistes a les 9 h.

Tot i la sortida del sol i les hores de festa, molta gent es resistia a acabar la revetlla a les platges. Alguns amb campaments improvisats ja feia hores que descansaven però d’altres encara tenien energies per seguir amb la gresca. A quarts de set del matí, la Guàrdia Urbana els ha fet fora de la sorra per començar la neteja de les platges barcelonines.

Els equips de neteja han retirat fins a 20 tones de residus, la mateixa xifra que l’any passat. Aquest dispositiu especial ha comptat amb un total de 310 operaris i 60 vehicles de BCNeta.

Campanya de sensibilització

Com a novetat, aquest any s’ha recollit separadament la fracció d’envasos en papereres amb bossa groga a totes les platges de Barcelona, ja que s’ha comprovat que és la fracció que més es genera en aquesta festa. L’any passat, per primer cop, es van recollir les fraccions per separat a les platges del Bogatell i de la Nova Icària, i el 65 % dels residus van ser envasos.

La campanya de sensibilització ciutadana sobre la generació de residus acaba avui, dia de Sant Joan, amb una acció de “street marketing” a la platja de la Nova Icària. L’Ajuntament ha deixat un espai tancat amb residus sense recollir durant tot el dia per visibilitzar els efectes de l’incivisme a les platges durant la revetlla de Sant Joan. Aquest espai estarà visible durant tot aquest dilluns fins a les 23 h.

Després de més de dues hores de feina, la platja ha quedat a punt per rebre els primers banyistes. A les 9.10 h, la Guàrdia Urbana ha reobert les platges, que oferien una imatge completament diferent de la de primera hora del matí.