Les fogueres, l’alegria i la germanor són el que fa de la nit de Sant Joan una de les més especials de l’any. Com cada 23 de juny, la platja ha estat un dels espais més concorreguts de Barcelona durant aquesta nit, però també les fogueres populars i les festes particulars.

Famílies, amics i veïns s’han aplegat per “cremar allò dolent per tal que només es quedin les coses bones”. A tocar de l’Arc de Triomf s’han preparat taules i cadires i cadascú ha portat el seu sopar de carmanyola, en què s’han vist truites, empanades, menjar per als més petits, cava i la gran protagonista de la nit: la coca de Sant Joan. A la platja fins i tot s’ha vist gent escalfant brases.

Festes populars i reivindicatives

El que no ha faltat tampoc ha estat la música. Al passeig de Lluís Companys, i coincidint amb la Festa Major del Casc Antic, a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, els concerts han començat un cop acabat el sopar. Ho han organitzat el Centre Sant Pere Apòstol i l’Associació Juvenil Joves del Centre. S’hi han tirat petards, fonts de colors, bombes de fum i bombetes. L’ambient festiu ha convidat els que venen de fora a gaudir també d’aquesta festa: “És una festa increïble. Quina bona vida!”.

També hi ha hagut lloc per a la reivindicació. La nit de Sant Joan també s’ha pintat dels colors de l’Arc de Sant Martí del col·lectiu LGTBI. Al carrer del Consell de Cent entre Muntaner i Casanova, l’Associació 17 de Maig ha organitzat la festa alternativa habitual de cada any. Els artistes d’enguany han estat Bazara Lemur, Promotriz de la Ká, Demix, Rajah i Ari Korrales.