Dos camions al matí i dos més a la tarda actuen cada dia sobre els col·lectors de clavegueram. La mànega aspira tots els residus que s'acumulen a la xarxa del subsòl que en aquesta part de la ciutat té poc pendent i això afavoreix la sedimentació i la generació de pudors. CRISTINA VILA RUTLLANT, directora de Serveis del Cicle de l'Aigua "Les parts altes arroseguen tota la brúticia cap a les parts més baixes de Barcelona i aquí és on s'acumula. A part de netejar treiem tots aquests avocaments que venen de fora, d'algunes obres que fan que tinguem encara menys pendent." L'objectiu d'aquesta campanya, que té un cost de 408.000 euros, és minimitizar les males olors al barri, una queixa habitual dels veïns. CARLOS MALAGUILLA "Las cloacas dan una peste que te tira para atrás." MARIA JOSÉ SÁNCHEZ "A parte se atascan cuando llueve tienen que venir a desatascar porque enseguida se llenan. Y hay dos edificios que estan mal hechos y salen por las clavagueras." El propietari d'aquest bar assegura que la pudor és insuportable i fa servir l'enginy per evitar que els clients no marxin de la terrassa. JOAQUÍN ÀLVAREZ propietari Granja La Finestra "Sobre todo en el verano tenemos que estar tapando las cloacas para que el olor no se note mucho porque los clientes y los vecinos protestan muchos." Paral·lelament a aquest pla de xoc és manté la planificació ordinària de neteja del clavegueram que en aquesta zona es porta a terme tres cops l'any a diferència d'altres part de la ciutat on és anual.

Després de moltes queixes dels veïns de Sant Martí per la pudor d’alguns carrers del districte, finalment el consistori ha posat fil a l’agulla i ha iniciat un pla de neteja excepcional del clavegueram al barri del Poblenou. L’objectiu és, segons una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, actuar contra possibles focus de males olors en aquesta zona de la ciutat que, per les característiques de la seva xarxa de clavegueram (amb poc pendent i antiga) afavoreix la sedimentació i generació de pudors. Els treballs, que han començat aquest mes de novembre, s’allargaran fins a la primavera i se centraran en la neteja dels col·lectors i la xarxa local.

Els treballs de neteja es realitzaran en carrers com el de Lope de Vega, Bac de Roda, Espronceda, Llacuna i Roc Boronat, entre d’altres, i costaran 408.000 euros. Paral·lelament, des de la Direcció de Cicle de l’Aigua d’Hàbitat Urbà, es manté la planificació anual de neteja del clavegueram a la resta del districte de Sant Martí, que en aquesta zona es porta a terme tres cops l’any, a diferència d’altres zones de la ciutat, on la neteja és anual.