Des que el mes d’octubre els veïns del barri del Poblenou van reobrir l’Ateneu La Flor de Maig, el debat sobre el futur d’aquest espai està obert. Aquest dilluns el regidor de Sant martí, Eduard Freixedes, va acordar juntament amb representants de la nova junta de l’ateneu, membres de l’Associació de Veïns del Poblenou i de la Coordinadora d’entitats del barri que es crearà una comissió de treball per debatre sobre el futur de l’espai.

Tant el consistori com les entitats involucrades en la recuperació de l’espai volen trobar la manera de qualificar la finca com a equipament públic i que aquesta passi a ser propietat de l’Ajuntament, ja que actualment està en mans privades. Per això, però, el Govern municial de CiU exigeix a les entitats que concretin el seu projecte.

Segons fonts veïnals, la regidoria de Sant Martí va admetre “no haver calibrat bé” el valor històric de l’ateneu quan es va tancar el mes de maig, una afirmació que l’Ajuntament nega. De fet, van ser els mateixos veïns del barri que van ocupar l’edifici mesos després que es tanqués (a conseqüència de la rescissió del contracte de lloguer entre el districte i la propietat) i van reivindicar que es reobrís un edifici “històric del moviment cooperativista” que havia tingut un ús social i cultural al barri.