L'atur i la desconfiança en l'economia faran que aquest any molts s'ho pensin abans de gastar els diners. També la pujada de l'IVA, que va entrar en vigor el setembre, es notarà en aquesta campanya. Tot i això avui ja hi ha hagut força gent que ha començat a pensar en els regals de Nadal. Els previsors, a més de buscar idees, ja han començat a comprar per no deixar la feina per a última hora. "Hem començat avui perquè no se'ns acumuli, que ens passa cada any. D'entrada avui hem vingut a buscar idees." NOELIA HERNÁNDEZ "Ja estem començant a comprar. Si perquè si no després s'acumulen les coses i s'acaben les que t'agraden." Les botigues i els centres comercials saben que cal incentivar més que mai les compres, per això en molts casos han aprofitat el pont per llançar ofertes especials, sobretot en roba d'abric. "La confederació de comerç de Catalunya ha valorat positivament aquesta primera jornada de la campanya. Confien que la gran afluència de gent als eixos comercials es tradueixi en una bona xifra de vendes." De moment, però, les previsions apunten que es mantindrà la tendència dels 10 primers mesos de l'any, amb una baixada d'entre el 5 i el 10% de les vendes.

El centre de la ciutat s’ha omplert de gent, sobretot l’avinguda del Portal de l’Àngel. Això s’ha traduït amb problemes de trànsit en aquesta àrea de la ciutat. També s’ha vist molta gent al centre comercial Diagonal Mar, que des de primera hora del matí s’hi han acostat molts visitants. En aquesta primera jornada del pont, el clients han aprofitat  per donar una primera ullada a les botigues, mirar preus i contrastar-los amb altres establiments.

Diuen els comerciants que es mantindran les vendes de joguines i alimentació, però en altres sectors com el de roba, complements i els electrodomèstics baixaran. Per incentivar les vendes, alguns botiguers han promocionat descomptes especials per aquest pont i per la campanya de Nadal.

Es calcula que aquest dijous han obert la meitat dels establiments. Tot i així, les previsions no són gaire positives aquest any: els comerciants preveuen facturar entre un cinc i un 10% menys que l’any passat. Les causes: l’alta taxa d’atur i la desconfiança entre els consumidors.