La plataforma Moviment Cívic d’Espanya i Catalans ha convocat una manifestació pel dia de la Constitució. La marxa reivindica la unitat d’Espanya que, diuen, és la garantia de les llibertats, la cohesió social, solidaritat i estabilitat.

A la plaça de Sant Jaume s’hi llegirà el manifest, que es basa en tres punts. El text argumenta que  moralment “la unitat és superior a l’obsessió fragmentadora”. També apel·la als aspectes culturals i històrics que uneixen Catalunya i Espanya. Per acabar, rebat el dret a decidir. En el manifest, es titlla de “fal·làcia” i s’assegura que no s’empara en el dret constitucional espanyol ni el en dret internacional.

La mateixa policia protegeix la seu de la Policia Nacional a la Via Laietana.

El Moviment Cívic d’Espanya i Catalans va sorgir dies després de l’Onze de Setembre per mitjà de la xarxa social Facebook. La primera mobilització que van convocar va ser la concentració a la plaça de Catalunya el 12 d’octubre. Abans de la campanya electoral passada, van recórrer diversos indrets de Barcelona amb un autocar per demanar que no es votessin partits sobiranistes.