La plataforma Salvalona, creada per un grup de veïns, s’ha presentat a la ciutadania aquest dissabte al vespre a la plaça del Poeta Boscà, a la Barceloneta. És un espai assembleari amb l’objectiu de combatre la inseguretat que diuen, “pateix la Barcelona en les darreres setmanes”. El moviment pretén canalitzar les preocupacions en matèria d’inseguretat ciutadana i crear un grup de pressió per traslladar al consistori municipal i als seus grups polítics. Consideren que des de la política no s’actua de forma eficaç per resoldre els casos de robatoris i les baralles que pateix la ciutat a la nit, especialment en barris com la Barceloneta.

En menys d’un mes, Salvalona assegura que ja té més de 40.000 persones adherides que inclouen restauradors, comerços i entitats. Demanen a la ciutadania el suport necessari perquè la seva acció millori la situació.

Els veïns, els principals afectats

A l’acte han assistit veïns del barri de la Barceloneta per explicar casos concrets  d‘inseguretat que han viscut al barri en els darrers mesos. Tots coincideixen a destacar que la problemàtica es concentra de nit i matinada i acostumen a originar-se en entorns de gent jove. Les persones grans, especialment les que viuen soles, tenen por dels atracaments i pateixen per si els entren a casa quan estan sols o els l’ocupen quan no hi són.