El director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, ha presentat la dimissió aquest dilluns al Departament d’Interior. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar betevé, qui fins ara era el cap polític del cos ha deixat el càrrec després d’un any i tres mesos.

La dimissió s’ha produït poques hores abans del segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre i dies després que el Departament d’Interior destituís la directora de Comunicació Joana Vallès, arran de la polèmica que va generar l’anunci del gas pebre. Segons fonts properes a la direcció del cos, Andreu Joan Martínez ha al·legat “el final d’una etapa” i ha considerat que “ha complert els objectius”. El seu lloc l’ocupa a partir d’ara Pere Ferrer, fins ara cap del gabinet del conseller Miquel Buch i que abans també va ser-ho dels exconsellers Joaquim Forn i Jordi Jané.

El conseller d’Interior Miquel Buch ha agraït a Andreu Joan Martínez “la bona tasca que ha fet” al capdavant dels Mossos i n’ha fet un “balanç important, des de les noves places fins a l’entrada del CITCO”. Buch també ha desitjat “molta sort” al successor, Pere Ferrer, i n’ha destacat que “és de l’equip i té experiència, el criteri i les ganes per liderar aquesta nova etapa”.