El compte enrere per a la celebració de la Copa Amèrica 2024 a Barcelona ja ha començat i la ciutat es prepara per convertir-se en la capital mundial de la nàutica. L’esdeveniment internacional suposarà un impacte econòmic net de 1.200 milions d’euros a Catalunya, l’equivalent al 0,5 % del PIB català del 2022. Tot plegat generarà 19.000 llocs de feina.

Són dades d’un estudi de la UPF que ha donat a conèixer el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dijous, durant la presentació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica. Es tracta d’un organisme publicoprivat que es va crear —amb un altre nom— el 2005 i al qual ara se li ha donat un altre impuls. El seu objectiu és coordinar totes les administracions implicades i convertir Barcelona i Catalunya en referents mundials en l’àmbit nàutic. Ho fa a través de l’esport i la sostenibilitat, l’impuls de l’economia blava, la innovació i la ciència, i la promoció de la cultura del mar.

Presentació Fundació Barcelona Capital Nàutica

Crida als voluntaris

La Fundació Barcelona Capital Nàutica també coordinarà els voluntaris que vulguin ajudar durant l’esdeveniment. Per això conviden tothom a sumar-s’hi, i a “reviure l’esperit dels Jocs Olímpics del 1992”. Afirmen que “els voluntaris tornaran a ser clau”. Aviat es donaran més detalls sobre com la ciutadania podrà apuntar-se al projecte.

Projectes de ciutat vinculats a la Copa Amèrica

La tinenta d’alcalde Laia Bonet ha afirmat que l’aposta de Barcelona per l’economia blava “ve de lluny” i ha destacat que ja genera 15.000 llocs de feina a la ciutat. Creu que la Copa Amèrica deixarà “un llegat positiu a la ciutat i ens ajudarà a incrementar el lligam del mar amb la ciutadania”.

Per això, ha destacat les iniciatives que s’engegaran a la ciutat, vinculats especialment als més joves. Per exemple el programa ‘Viu la Vela’, que es farà als centres d’educació primària o el projecte de Pavelló Blau.