Els Mossos d’Esquadra investiguen l’agressió en grup a un jove menor d’edat diumenge a Can Batlló. Els agressors també van prendre el mòbil a la víctima. El fet es va enregistrar amb un telèfon mòbil i les imatges han circulat per les xarxes socials i s’han fet virals.

La policia catalana ha confirmat que l’agressió i el robatori van ser denunciats l’endemà dels fets. Els agents treballen per identificar i localitzar els responsables d’aquests fets.

Concentració per denunciar els fets

Diversos col·lectius han fet una crida a mobilitzar-se dimecres, 6 de gener, per denunciar l’agressió. El col·lectiu de persones psiquiatritzades de Barcelona (Insania) ha convocat una concentració a les 18 h a Can Batlló. En una piulada també afirmen que el jove és autista, fet que la policia no ha confirmat.

Insania ha explicat a betevé que ha pogut parlar amb l’entorn familiar del noi agredit. Per això, ha decidit organitzar la protesta per visualitzar l’agressió a una persona amb discapacitat intel·lectual, però també per criticar el racisme i el discurs d’odi que ha generat la difusió de les imatges a les xarxes socials.

Condemna de l’associació Aprenem

L’associació Aprenem, dedicada a la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista, ha emès un comunicat en què condemna l’agressió i rebutja que s’hagi difós el vídeo de l’agressió per la seva intenció denigrant. La seva portaveu, Maya Castanyer, afirma que a les persones amb autisme “sovint se les agredeix per ser com són” i denuncia que hi ha una “manca de comprensió i d’ètica”.

L’entitat ha posat els seus recursos a disposició de la víctima i de la seva família en matèria d’informació i acompanyament. De cara a l’Administració, Aprenem reclama una política d’inclusió social de les persones amb autisme i més sensibilització a la societat sobre aquest trastorn.