(ACN) Agents del Cos Nacional de Policia (CNP), amb la col·laboració de les autoritats italianes, han detingut a Barcelona un fugitiu italià reclamat per tràfic de drogues i pertinença a l’organització criminal Sacra Corona Unita, una organització mafiosa que opera principalment al sud d’Itàlia, sobretot a la regió de Puglia. L’home, fugat des del febrer del 2020, vivia ocult amb una identitat falsa en un domicili del barri del Guinardó, i s’enfronta a penes de fins a 20 anys de presó.

El Tribunal Penal de Lecce, que va emetre l’ordre de recerca, el considera un dels responsables de l’organització, logística i distribució de cocaïna a la seva zona d’actuació, entre finals del 2017 i principis del 2020.

A Barcelona, amb una identitat falsa

La investigació va començar quan els agents del grup de fugitius de la Policia Nacional van tenir coneixement, per informacions de les autoritats policials italianes, de la possible presència de l’home a Barcelona. Localitzat el seu possible domicili, es va procedir a la seva detenció. L’home portava documentació italiana a nom d’una altra persona, però amb la seva fotografia estampada i que es correspondria amb la identitat falsa amb la qual s’hauria amagat de les autoritats policials i judicials.

El fugitiu va ser posat a disposició de Jutjat Central d’Instrucció número 4, a través del Jutjat de Guàrdia de Barcelona, ​​en espera que se substanciï l’extradició a Itàlia.