Els Mossos d’Esquadra i la FAFAC (Federació de Familiars d’Alzheimer) alerten que el confinament ha provocat un augment dels casos de persones grans que es desorienten i s’acaben perdent (un 50 % de les quals tenen Alzheimer).

La situació de confinament ha provocat efectes negatius en les persones en fases no avançades de la malaltia degenerativa perquè tenen rutines molt marcades que els permeten reconèixer el seu entorn immediat i que les circumstàncies actuals se’ls han vist modificades. Aquestes persones s’han trobat que la fesomia del seu barri s’havia alterat, que molts comerços estaven tancats, menys gent al carrer i que molta duia mascareta i guants.

Per això, la policia ha augmentat les accions de prevenció amb la difusió de consells de seguretat a través de material corporatiu i treballa amb les entitats relacionades amb aquests col·lectiu i entitats socials i comunitats de veïns per protegir aquestes persones.

Tant els Mossos com la federació, aconsellen que si el malalt surt de casa dugui la seva documentació identitària i sobre la malaltia, que surti en la mesura que sigui possible amb un familiar o cuidador, i que porti  la polsera QR identificativa dels Mossos d’Esquadra i la FAFAC que es pot adquirir a qualsevol associació o entitat de la FAFAC.