cementiri de montjuïc nínxols

Els nou cementiris de Barcelona han reobert les portes amb l’entrada de la ciutat a la fase 1 de la desesacalada pel coronavirus. Hi ha limitacions d’aforament i des de Cementiris de Barcelona es demana respectar al màxim les mesures higièniques i de seguretat.

50 o 150 persones permeses, depenent del cementiri

Des de l’empresa municipal que gestiona aquests equipaments assenyalen que “l’entrada als recintes s’haurà de fer de manera esglaonada tenint en compte que als cementiris de Sants, Sarrià, Horta i Sant Gervasi l’aforament màxim serà de 50 persones“.  En el cas dels cementiris de les Corts, Sant Andreu i Poblenou aquesta limitació serà de 150 persones. A Montjuïc i Collserola només es permet un màxim de 150 vehicles circulant al mateix moment.

Cementiris de Barcelona també demana “estar atents a les recomanacions del personal” de cada equipament i rentar-se “les mans amb les solucions hidroalcohòliques” que es poden trobar a les seves dependències.

Des de l’Ajuntament de Barcelona remarquen que “totes les persones que accedeixin a les instal·lacions de Cementiris de Barcelona han de mantenir les mesures de distanciament i portar mascareta“. També recomanen “a aquelles persones que visitin un difunt que es dirigeixin directament a la sepultura familiar i que si coincideixen amb altres usuaris mantinguin la distància de seguretat”. El consistori també demana que “els objectes i draps utilitzats per a la neteja de la sepultura” es llencin “en bosses hermèticament tancades”.

Vetlles i enterraments amb un màxim de 15 persones

Tal com ja es va estipular amb l’entrada a la fase 0,5 de la desescalada, a la fase 1 es continua permetent fer vetlles i cerimònies de comiat amb un màxim de 10 persones en recintes tancats i 15 persones a l’aire lliure. En el cas de les incineracions, la limitació també és de 10 persones perquè el Centre de Cremació de Montjuïc es tracta d’un espai tancat.

Lliurament de cendres al domicili

Per recollir les cendres dels familiars, Cementiris de Barcelona demana que es faci amb cita prèvia enviant un correu electrònic a serveis@cbsa.cat o trucant al telèfon 934 84 19 75. També ofereixen un “servei de lliurament de cendres al domicili per a totes aquelles famílies que ho desitgin”.