control policial

La Guàrdia Urbana ha denunciat el conductor d’una motocicleta per circular a 107 km/h en una zona limitada a 30. Els fets van succeir dijous passat i s’emmarquen en la nova campanya del Servei Català de Trànsit per controlar la velocitat excessiva al volant.

La campanya de controls intensius per al compliment dels límits de velocitat va començar dilluns 4 d’abril i consisteix a aprofitar el factor sorpresa. Els controls s’estableixen preferentment on s’hagin detectat problemàtiques específiques: zones 30, zones de prioritat invertida i vies de plataforma única.

L’objectiu de la campanya, que estarà vigent fins al 10 d’abril, és el d’aconseguir reduir els accidents de trànsit i, alhora, disminuir-ne els efectes lesius per a les persones implicades, ja que, recorden, l’excés de velocitat és una de les causes principals dels accidents amb ferits i augmenta la gravetat de les lesions. En el mateix període de l’any passat, es van interposar 31.305 denúncies en una setmana. És a dir, es va enxampar una mitjana de 4.472 conductors cada dia a Catalunya.