Des de fa uns anys, la campanya ‘Vacances en Pau’ propicia l’acollida de nens sahrauís per part de famílies catalanes durant els mesos d’estiu. Un projecte que es va haver d’aturar arran de la pandèmia i que aquest any es torna a posar en marxa. Per això, des de l’associació Sàhara Horta fan una crida per tal que les famílies barcelonines participin d’aquest projecte.

Asseguren que el reprenen amb “molta il·lusió”, però també amb incertesa. “Ara fa dos anys que les famílies no acullen nois i noies. Per tant, hi ha com una mena de desafecció. Per això fem una crida per trobar famílies interessades”, ha explicat a betevé Manel Ebri, president de l’associació Sàhara Horta.

Solidaritat amb el poble sahrauí

Des de l’associació expliquen que aquests projectes són molt importants, sobretot en un moment en què “el poble sahrauí està sent molt maltractat”. Fan campanyes per tal d’animar les famílies del barri d’Horta a acollir els infants, per tal d’arribar, com a mínim, al nombre d’acollides d’altres anys. “En campanyes anteriors, a Horta vam acollir entre 10 i 12 nens. Ara mateix només disposem de quatre o cinc famílies interessades. Ens agradaria poder arribar a la quota d’anys enrere”, afegeix Manel Ebri.

acollida infants sahrauís

Des de Sàhara Horta expliquen que el fet de participar en aquest projecte “crea vincles molt forts entre els infants i les famílies d’acollida”. Tothom qui hi estigui interessat pot visitar el web de la fundació o posar-s’hi en contacte.