diagnòstics càncer

(ACN/redacció) Un estudi dut a terme pel consorci europeu PEACE, amb participació del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha demostrat com una teràpia triple sistèmica comporta beneficis importants en el tractament del càncer de pròstata metastàtic.

Menys risc de progressió i de mortalitat

L’objectiu de l’estudi era avaluar l’eficàcia i la seguretat de combinar diversos fàrmacs: l’abiraterona, un inhibidor de la biosíntesi d’andrògens de segona generació, juntament amb la prednisona al tractament combinat de supressió androgènica i docetaxel, un fàrmac de quimioteràpia. En l’estudi hi van participar 1.173 pacients, que es van dividir en diferents grups per buscar quina era la combinació de teràpies noves que oferia un resultat millor. S’ha demostrat que la teràpia és capaç de millorar tant la supervivència lliure de progressió com la supervivència general.

El tractament es pot implantar de manera immediata

El fet que els fàrmacs usats ja hagin estat provats per al tractament de la malaltia permet que la implantació a la pràctica clínica es pugui fer de manera immediata. Es tracta de fàrmacs que, per separat, estan aprovats en aquesta indicació terapèutica.