Les platges ja s’estan preparant per a l’estiu. Aquest dissabte ha començat la temporada mitjana i, tot i alguns núvols a primera hora, el sol ha atret força usuaris. A partir de l’estiu, estarà prohibit fumar a les platges de la ciutat, i molts ciutadans ja han valorat la notícia. “És una decisió boníssima”, ha dit una usuària, i ha afegit que “el fum molesta”. També ho fan les burilles, coincideixen a dir molts, que són perjudicials per al medi ambient. “A l’hora de jugar amb la canalla no és el més ideal haver de trobar burilles, que triguen molt a descompondre’s, i haver d’explicar-los què són”, ha dit una mare a un equip de betevé.

Un altre usuari, però, creu que “en un espai a l’aire lliure tothom hauria de poder fumar sempre que vulgui”, amb la condició, això sí, que la burilla no la deixin a la sorra, “que se la guardin a la butxaca o on sigui”, ha relatat.

Inici de temporada marcat pel Cèlia i la reposició de sorra

L’inici d’aquesta temporada mitjana de bany ha arrencat condicionat pel temporal Cèlia, que ha provocat una pèrdua de sorra a les platges. De fet, ja s’estan fent tasques de reposició amb les sorres procedents del dragatge de la bocana del Port Olímpic. En concret, aquests darrers dies s’ha estat condicionant la platja de la Barceloneta i Somorrostro, i per després de Setmana Santa es preveu la millora de la platja de Sant Sebastià.

Les guinguetes també ho tenen tot a punt per encetar la temporada. Tot i que expliquen que no l’han acabat de començar amb gaire bon peu pel mal temps d’aquests dies, diuen que no serà pitjor que l’any passat, quan encara hi havia restriccions d’aforament. De fet, aquests darrers dies ja han notat un augment de turistes estrangers i “esperem que vagi a més, tenim bones expectatives”, ha assegurat l’encarregada de barra de la guingueta ‘Salvaje’.