L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha ampliat a 60 les zones de control del mosquit tigre. Es tracta d’àrees d’especial risc on es fa una vigilància continuada els mesos d’abril a novembre. La primavera plujosa va fer preveure una incidència més gran d’aquests insectes durant aquest any, ja que això afavoreix l’augment dels punts de cria. El districte amb més llocs de risc és Sant-Montjuïc, mentre que a d’altres, com l’Eixample, n’hi ha menys. Malgrat aquesta prevenció a la via pública, des de l’Administració insisteixen que el problema principal es troba a les propietats privades i, per això, demanen que no es deixin petits recipients a terrasses, jardins o patis.

El responsable del programa de vigilància i control de mosquits de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Tomás Montalvo, assenyala que el seguiment del mosquit tigre es fa durant tot l’any, però al voltant de l’estiu hi ha una vigilància més continuada a 60 zones. Són espais que “per la seva estructura urbanística de jardins, terrasses i patis tenen més elements que puguin acumular aigua”.

La molèstia més gran que provoca el mosquit tigre és la picada a la pell. Tot i que aquest insecte també pot ser transmissor d’algunes malalties com el zika o el dengue, fins ara no hi hagut casos locals d’aquests virus per picada de mosquit i els que han arribat eren importats d’altres països.

 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a