L’Ajuntament de Barcelona indemnitzarà amb 103.945 euros la família de l’home que va morir per la caiguda d’una palmera al Parc de la Ciutadella l’agost del 2020. Segons ha avançat la periodista Rebeca Carranco a ‘El País’ i ha confirmat betevé, l’Ajuntament accepta la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que va intervenir després que el consistori i les víctimes no arribessin a cap acord. Els lletrats de la Generalitat consideren que qui ha de respondre patrimonialment és l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona i descarten que l’accident fos per una causa de força major. Segons el diari, però, la família recorrerà contra la decisió perquè considera que la reparació no és suficient.

L’accident es va produir el 25 d’agost del 2020 a la tarda, als entorns del llac del Parc de la Ciutadella. La víctima tenia 41 anys. La caiguda de la palmera també va causar contusions a una dona. Els serveis d’emergència també van haver d’atendre una tercera persona per una crisi d’ansietat.

L’Ajuntament es va comprometre a revisar les palmeres de la ciutat

L’Ajuntament va encarregar un informe per esclarir els motius de la caiguda de l’arbre, que, segons el consistori, es va produir per una fissura interna i el vent. Ara bé, la família va contractar un pèrit que va dir que l’arbre ja tenia senyals externs de deteriorament. El consistori va anunciar que revisaria 2.026 palmeres datileres de la ciutat (les que tenen més cinc metres d’alçària).

Els accidents amb palmeres a Barcelona no són un fet aïllat. El gener de l’any passat el temporal Hortense va fer caure tres exemplars de l’arbre a la ciutat i en un d’aquests accidents una dona va quedar atrapada dins del seu vehicle a l’avinguda Diagonal.