El parc de bombers de Llevant de Barcelona ha acollit aquesta setmana una de les sessions fotogràfiques pel calendari solidari Bombers amb Causa 2024, una iniciativa per aconseguir fons per a la recerca de malalties infantils i projectes socials amb la infància. Aquest dimecres, el Pau —de 10 anys i atès a l’Hospital Sant Joan de Déu— i un bomber de Barcelona han posat per la càmera de la fotògrafa Lídia Larrosa. Les imatges s’utilitzaran per il·lustrar una de les pàgines del calendari.

La d’aquest dimecres és la penúltima sessió fotogràfica de les 13 que s’estan fent a diversos indrets de Catalunya. Van començar el 14 de juliol a Tarragona, i acabaran a Tivissa després de passar per la Seu d’Urgell, Begues, Aran, la Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra i Girona.

Participació altruista i voluntària

Com el Pau, tots els protagonistes de les imatges del calendari són infants atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida amb un grup de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra i Pompièrs d’Aran. Són fotografiats per professionals de reconegut prestigi que, com la resta de participants a la iniciativa, ho fan de manera voluntària i desinteressada. Enguany, el fil conductor és l’autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció.

El projecte va començar el 2011 amb més de 800.000 euros recaptats

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, una vessant solidària que se seguirà mantenint en l’edició del 2024.

El projecte Bombers amb Causa porta recaptada la xifra de 800.961 euros, aconseguida principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte com la FestaVal d’Esparreguera i les curses solidàries.