ACCIDENT MOTO

(ACN/redacció) Un home de 32 anys ha mort aquest dijous al migdia després que la motocicleta en què viatjava de passatger s’hagi vist implicada en un accident amb un camió. Els fets han tingut lloc poc abans d’un quart d’una del migdia a l’altura del número 614 de l’avinguda Meridiana, al districte de Sant Andreu. La conductora de la motocicleta n’ha resultat ferida lleu. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dotacions dels Bombers de Barcelona, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat de la Guàrdia Urbana, que investiga les causes del succés.

Dues víctimes mortals en accident de trànsit

Aquesta és la primera víctima mortal en accident de moto a Barcelona aquest 2024. En total, aquest any s’han registrat dues víctimes mortals en accident de trànsit. La primera va ser la matinada de l’1 de gener. Es tracta d’un noi de 21 anys que va morir en un accident de cotxe a la ronda del Litoral.

L’any passat, el 2023, va haver-hi 20 víctimes mortals, tres menys que l’any anterior. La majoria van ser vianants, un total de nou, però també van morir vuit motoristes, dos conductors de patinet i el conductor d’un turisme. Precisament, la darrera víctima del 2023 va ser un motorista de 54 anys que va morir l’11 de desembre en un accident amb un camió a l’avinguda de les Drassanes.

Altres víctimes que no compten en el registre oficial

Aquestes són les dades oficials. El fet, però, és que hi ha víctimes que no entren en el registre del consistori. És el cas de les persones que acaben morint més de 24 hores després del sinistre, que no es comptabilitzen en el recompte municipal. Un exemple d’això és el del motorista que va morir quatre dies després de l’accident que havia patit.

Tampoc no compten com a mort oficial de trànsit a Barcelona les víctimes d’accidents produïts dins del recinte portuari. És el cas d’un motorista que va morir en sortir de la ronda del Litoral.