Aquest dijous s’ha descobert una placa commemorativa en homenatge a la pianista Alícia de Larrocha, en el marc del centenari del seu naixement. La commemoració ha tingut lloc al carrer de Còrsega, 263 bis, domicili on va néixer, i ha comptat amb la presència d’Alícia Torra, filla de la pianista, entre altres representants del món de la cultura. Alícia Torra ha dit que aquest homenatge “és un orgull” i creu que la seva mare estaria agraïda, tot i que no li agradava l’atenció mediàtica, “raó per la qual no és tan coneguda per la ciutadania, fora dels amants de la música clàssica”.

A l’acte també hi han participat Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives, i Joan Rodríguez, president del Consell del Districte. Marcé ha dit que tot i ser “un acte petit, és molt necessari per reconèixer la figura d’una artista amb 74 anys sobre escenaris, mereixedora de quatre Grammy i que a Nova York era coneguda com a Lady Mozart“. El regidor també ha destacat que recordar el lloc on va néixer “és reconèixer la persona i la importància de la seva música, mantenir la memòria viva”.

2023, Any Alícia de Larrocha

Aquest acte s’emmarca en les celebracions de l’Any Alícia de Larrocha, que van començar el gener passat. Els actes oficials del centenari organitzats per la Generalitat de Catalunya, entre els quals un concert al Liceu i una marató de piano a L’Auditori, ja han finalitzat, però, des de l’Associació Alícia de Larrocha, presidida per la filla de l’artista, es continuaran fent activitats al llarg del 2024.