Barcelona ja té un espai per recordar les víctimes d’accidents de trànsit. S’ha instal·lat un monument memorial situat en una zona enjardinada a tocar del passeig marítim de la Nova Icària i l’espigó del Bogatell.

Es tracta d’un banc d’acer d’11 metres de longitud que té inscrites unes lletres encunyades que quan els toca el sol es projecta al terra un fragment del poema ‘Cançó de la mort callada’, de Salvador Espriu. Diu el fragment triat: “I sento com la muda mort dels homes s’emporta el meu do de paraules: esdevé pur silenci el meu dolor”. Les principals associacions de víctimes de sinistres de trànsit, Prevenció d’Accidents de Trànsit (P(A)T) i STOP Accidents, ja van demanar el juliol del 2017 un espai on recordar les víctimes. Aquestes entitats han valorat en positiu aquesta acció i han demanat que hi hagi més gestos en aquest sentit a Catalunya.

L’alcaldessa Ada Colau ha visitat el monument i ha dit que és un espai de referència a la ciutat perquè les persones sàpiguen que es reconeix el seu dolor. Colau es va comprometre a finals del 2017 a aixecar aquest monument.

Durant aquest 2019 han mort a la ciutat quatre persones en accidents de trànsit: tres motoristes i una vianant.