Segons ha explicat Montse Gatell, la violència masclista majoritària és la psicològica i s’exerceix de moltes maneres entre tots els col·lectius, inclosos els joves. “No han canviat les actituds masclistes entre els joves, sinó que ara mateix disposen de noves eines que faciliten molt des de la distància el control dels nois sobre les noies”, ha afegit.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones considera que “necessitem que tota la societat trobi un nou paradigma social que elimini les desigualtats entre homes i dones”. En aquest sentit, considera que hi ha reticències a reconèixer la violència masclista com una “violència diferent i estructural” i que el primer pas ha de ser “treure aquesta violència de les cases”.

Montserrat Gatell ha recordat que ja són sis les víctimes de violència masclista a Catalunya i ha denunciat que, malgrat això “és on s’emeten menys ordres de protecció de dones”. Per ajudar les víctimes, ha afirmat que “cal assessorar-les i recuperar-les a partir de l’acompanyament”.

Per Gatell, els mitjans de comunicació poden ajudar molt contra la violència masclista i han “d’informar bé”,  ja que “no són dones mortes, són dones assassinades”.