Després d'una nit llarga de feina, aquest matí encara quedaven per fer els últims retocs a les mones. I mentre dins es continua treballant, fora els clients fan cua per endur-se'n la seva. En aquesta pastisseria del barri del Fort Pienc s'hi poden trobar tot tipus de mones: des de les tradicionals, fins a les de xocolata decorades amb personatges de dibuixos animats. Però a l'hora de comprar-la, en cas de dubte, el més recomanable és preguntar als protagonistes. BERTA ARNÓ "Amb un dibuix, un ou i una sorpresa." Són els nens els que fan que aquesta tradició es mantingui. AMÈLIA MATEO "Jo li vaig dir, perquè ja té 14 anys, 'nen vols que et compri roba en comptes de la mona' i em va dir, 'no no jo vull la mona'." LAURA PAREDES "Cada any venim, comprem una mona i després de dinar la mengem." La tradició diu que és el padrí qui l'ha de comprar, tot i que a vegades hi ha excepcions. MARIA FRANCISCA RIERA "Tinc 94 anys i com que he quedat soleta ara, doncs ara els nebots se'ns cuiden de mi i clar com que em conviden a dinar i tot doncs haig de portar la mona." En aquesta pastisseria estan convençuts que al final del dia igualaran les vendes de l'any passat. Tot i això han notat que els clients cada vegada s'emporten mones més petites." PEDRO MOLINA, pastisseria Morera "Se ha bajado muchísimo la cantidad. Antes, hace 4 o 5 años, se hacían pasteles de 2 kg o de dos quilos y medio y ahora difícilmente pasa de quilo y medio." Tot i que més petita, avui la majoria de barcelonins menjaran la mona amb la família.

Aquest Dilluns de Pasqua és el dia de la mona. Aquest any les vendes seran similars, segons les previsions del Gremi de Pastisseria, a les de l’any passat. Això sí, han estat més petites o de menys pes i per tant una mica més econòmiques. Els preus a les pastisseries: entre els 25 i els 75 euros.