Avui és un dels dies forts per comprar-les ja que la majoria dels clients no esperen a dilluns de Pasqua. JOSEP DÍAZ "No espero perquè llavors ja no en queden, són tan bones que no en queden." El gremi de pastissers preveu vendre almenys 660.000 mones a Catalunya, com l'any passat. De moment, les previsions s'estan complint. MARIA TERESA BERNADET, propietària de la Pastisseria Boages " Aquests dies es venen més les mones de pastís, però aquesta setmana s'han venut més les de xocolata..." La varietat és la clau per vendre. Hi ha mones de tots els gustos i de tots els preus. Oscil·len entre els 22 i els 120 euros, les que són més elaborades. Però el preu també varia en funció dels ous de xocolata i les figures que cada client hi vulgui afegir. EMILIA TORRES "És car, però què no és car? Avui o vas amb el moneder ple o et quedes a casa." JOSEP ESCUERT "Jo no sóc padrí dels meus néts, però me la fan comprar a mi." Tot i que els néts i els fillols són els qui finalment escullen la mona, els qui la compren també hi diuen la seva. Les mones més tradicionals són aquestes, fetes de brioix i ou dur. Ara és excepcional trobar-les a les pastisseries i és ben poca la gent que les coneix. Us ho ha explicat des de la plaça de la Concòrdia, Núria Pujadas.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a