L’Ajuntament ha fet balanç del servei de suport al bany que ofereixen a les persones amb mobilitat reduïda. Durant els mesos de juny, juliol i agost n’han fet ús més de 3.548 persones. Això representa un augment del 33 % respecte al 2017. A més, aquesta temporada s’han fet 10.782 serveis, mentre que l’any passat se’n van fer 7.740.

Les platges adaptades de Barcelona

En total a Barcelona, hi ha quatre platges adaptades. Les primeres que van oferir servei de suport al bany van ser la Nova Icària, la Barceloneta i el Fòrum. Aquest any s’hi ha incorporat la platja del Llevant.

El servei d’activitat física aquàtica es consolida

També ha augmentat l’ús del servei d’activitat física aquàtica, que es va posar en marxa l’any passat. El 2017 van atendre 29 persones i van protagonitzar 98 serveis. Aquest any, han utilitzat el servei 77 persones i han realitzat 415 serveis.

Aquest servei, que ofereix activitats aquàtiques a persones amb mobilitat reduïda, es va iniciar el mes de juny -només durant els caps de setmana- i a partir de l’1 de juliol va passar a funcionar cada dia. L’objectiu de la iniciativa és millorar la mobilitat i flexibilitat de les persones amb discapacitat i ajudar-les a relaxar-se i a reduir el dolor. La monitora, Helga Zeitz, reconeix que ha notat moltes millores entre els participants: “Algunes de les persones que venen més sovint han millorat molt. Alguns abans feien classe sols i ara ja les poden fer en grup. L’objectiu és que siguin més autònoms i això és el que estem aconseguint”.

Els usuaris també es mostren satisfets amb els resultats i asseguren que les seves condicions físiques han millorat. De fet, demanen que s’ampliïn els horaris del servei.

Reptes i millores

L’Ajuntament fa un balanç positiu dels resultats d’aquest any, per això, ampliaran els punts on es fan activitats físiques. Fins ara, a l’estiu es feia a la zona de banys del Fòrum i a l’hivern a la piscina coberta de Can Cuyàs, però ja estan buscant dos espais més per satisfer la demanda.

També volen millorar la zona de banys del Fòrum, per exemple, facilitant-ne l’accés i ampliant els espais amb obres.