Al barri de la Sagrera han aparegut dues plaques de noms de carrers de color blau, diferents a les de marbre blanc homologat que hi ha a la ciutat. Es troben a la cantonada del carrer del Berenguer de Palou i el carrer del Pont de Sant Martí, a la façana d’un edifici de nova construcció que forma part del territori afectat pel pla urbanístic Sant Andreu – la Sagrera. L’Ajuntament assegura que no les ha posades, que en tot cas es tracta d’una iniciativa particular i que se substituiran.

Qui les ha col·locades ha de ser un particular

La col·locació d’aquests plaques va sorprendre fins i tot els inquilins de l’edifici, que es van adonar a mitjans d’abril d’aquest canvi a la façana. De fet, ho van comentar al grup de WhatsApp que tenen, però ningú no es va fixar que eren diferents a les homologades pel consistori.

Els repartidors de la zona també se n’han adonat. Al carrer de Berenguer de Palou, entre Garcilaso i Clara Zetkin, té molt poques plaques i algunes estan pràctiament esborrades. Això fa despistar a més d’un repartidor. En Luis Fernando Gil, que treballa en un supermercat, fa un any que porta les comandes a aquest edifici i assegura que van aparèixer fa poc. A més, afegeix, que el primer dia que va buscar l’adreça per portar la comanda va ser complicat saber en quin carrer es trobava.

Se substituiran en breu

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera, que tampoc sap qui les ha posades, va veure aquestes plaques fa unes setmanes i ja ha avisat al districte de Sant Andreu. Els ha fet arribar unes fotografies i els ha demanat que les retirin i se substitueixin per unes de normatives. L’Ajuntament de Barcelona assegura que no les han col·locades ells i que ja en té una demanada per posar-la com més aviat millor.