L’onada de calor a Catalunya ha provocat l’aplicació de diverses restriccions per evitar el risc d’incendis. Una és el tancament de nou massissos com ara el cap de Creus, Montserrat o l’Albera. El Parc Natural de Collserola, per ara, no es troba en aquesta llista, tot i que està inclòs en el Pla alfa nivell 3 i, per tant, sí que patirà altres limitacions o prohibicions a causa de les altes temperatures.

A continuació et detallem totes les restriccions que s’aplicaran a Collserola amb motiu de l’onada de calor, d’acord amb la resolució de la Generalitat de Catalunya, que qualifica l’episodi d’altes temperatures d'”extrema gravetat”.

Sense rutes, ni motos ni miradors a Collserola

Les restriccions per l’onada de calor aprovades per la Generalitat de Catalunya s’aplicaran a partir d’aquest divendres, 15 de juliol.

  • S’han tancat els miradors i algunes zones d’aparcament no vinculades a la restauració.
  • Des de les 12 del migdia quedaran suspeses totes les activitats de lleure en el medi natural, com ara acampades, rutes i rutes o activitats esportives. Les activitats de casals, cases de colònies i cases esportives només es podran fer al terreny just a tocar de la casa o edificació on es faci nit.
  • La circulació amb vehicles motoritzats també estarà restringida als entorns naturals, a excepció dels veïns.
  • L’ús de maquinària agrícola quedarà restringit a uns horaris determinats: no es podrà utilitzar entre les 12 i les 18 h, tret de certes excepcions.
  • Tampoc no es podran realitzar treballs a les vies interurbanes, tret que estiguin autoritzades pel Servei Català de Trànsit.
  • Es restringirà, també, l’ús de màquines com bufadors o serres radials a menys de 500 metres d’una zona forestal i a menys de 50 metres d’una zona agrícola. En el cas que s’hagi de fer el contrari per una causa de força major, serà el cos d’Agents Rurals qui autoritzarà o no l’activitat.

Podria tancar-se Collserola els pròxims dies?

La Generalitat ha explicat que el Pla alfa 3 es revisa diàriament i que la llista de massissos tancats es podria ampliar o reduir segons avanci la meteorologia. Les mesures també es podran endurir o alleugerir segons l’evolució del temps.