La dirigent d’ERC Marta Rovira té 10 dies per abonar la fiança de 60.000 euros que li va imposar el jutge Pablo Llarena per evitar la presó, després de prendre-li declaració dilluns al Tribunal Suprem. Rovira també haurà de comparèixer als jutjats cada 15 dies. En el cas d’Artur Mas, Llarena va dictaminar que quedés en llibertat sense mesures cautelars.

En la interlocutòria, que s’ha fet pública aquest dimecres, Pablo Llarena considera que el risc de fuga de Marta Rovira queda “molt mitigat” pel seu arrelament personal, familiar i laboral. Afegeix, a més, que no aprecia risc després “del seu comportament en els darrers mesos”. Això sí, Rovira haurà d’abonar en un termini de 10 dies la fiança de 60.000 euros i haurà de comparèixer cada 15 dies davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o davant qualsevol tribunal de la seva conveniència. En el text, el magistrat del Tribunal Suprem diu, però, que Rovira va participar en “diverses reunions totalment alienes” a la seva tasca parlamentària i on es “debatia la millor estratègia que s’havia de seguir per aconseguir la independència”.

En la interlocutòria també es fa ressò de la llibertat sense mesures cautelars per a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, que va declarar dimarts al Suprem. Tot i que l’acusació popular exercida per VOX va demanar una fiança com la que se li va imposar a Rovira, el jutge ho va desestimar.