Després de dotze jornades d’activitats festives i reivindicatives del col·lectiu LGTBI, el Pride Barcelona ha tancat la desena edició amb una gran desfilada en què les associacions i entitats del col·lectiu LGTBI  han participat amb diverses carrosses. Els 50.000 manifestants -xifra que dobla la participació de l’any passat-, han sortit de la plaça d’Espanya i han baixat per l’avinguda del Paral·lel.  La marxa ha acabat al Moll de la Fusta, on el president del Club Esportiu les Panteres Grogues (que ofereix serveis esportius al col·lectiu LGTBI), Toni Travieso, ha llegit el manifest.

Sota el lema “Xiula falta a la LGTBIfòbia”, el Pride barceloní d’enguany s’ha adreçat al món del’esport. El director de l’esdeveniment, Joan Igual, ha assegurat que “és una problemàtica molt gran” ja que -ha dit- és un entorn en què hi ha “LGTBIfòbia”. L’alcaldessa, Ada Colau, ha instat a “acabar d’una vegada per totes” amb els conflictes contra el col·lectiu a l’esport “si ens volem dir una societat democràtica”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde Jaume Collboni ha advertit que l’esportiu “és un terreny que encara s’ha de guanyar”.

L’acte d’aquest dissabte acabarà amb una festa al Moll de la Fusta fins la 1 h de la matinada que, entre d’altres, inclourà les actuacions musicals de Ruth Lorenzo, La Casa Azul, La Terremoto de Alcorcón, Lucía Pérez o Pluguin.

Es calcula que aquests dies de Pride, a la ciutat han arribat unes 260.000 persones, una quarta part estrangers, cosa que ha generat un impacte econòmic de 20 milions d’euros. Després de 10 anys de certamen, Barcelona es consolida com a capital mediterrània ‘gay friendly’. En aquest temps, la ciutat és considerada pel col·lectiu com un indret còmode i tolerant per viatjar-hi. Es calcula que, anualment, visiten la ciutat un milió de turistes LGTBI.