La Fundació Ibn Battuta, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i l’Institut Europeu de la Mediterrània han celebrat aquest dimecres un iftar col·lectiu al Museu Marítim de Barcelona. L’iftar és l’àpat permès al vespre durant el mes del ramadà quan el sol s’ha amagat. Se sol fer a casa amb la família i suposa un important moment de reunió durant la celebració islàmica. Però també se’n celebren de comunitaris com aquest, que ha reunit quasi 500 persones.

L’acte ha comptat amb la presència del tercer tinent d’alcaldia, Albert Batlle, i amb la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Religiosa, Sara Belbeida, que han acompanyat el trencament del dejuni. Batlle ha celebrat assistir a un moment “tan especial” i ha rebutjat qualsevol acte odi contra els costums religiosos islàmics.

Fa uns dies se’n va celebrar un altre a la plaça del Mercat del Clot organitzat pel Centre Cultural Islàmic Català amb un centenar de persones. És un àpat en què es comparteixen menjars tradicionals de les diferents cultures on l’islam és la religió majoritària.