Durant el mes del ramadà, els musulmans trenquen el dejuni del dia amb l’iftar, l’àpat permès al vespre quan el sol ja s’ha amagat. Aquest diumenge, a les 19 h, se n’ha celebrat un de comunitari a la plaça del Mercat, al Clot, organitzat pel Centre Cultural Islàmic Català. Un centenar de persones s’hi han aplegat per compartir un dels moments més importants del dia per als qui professen l’islam.

Des de mitja tarda alguns voluntaris del centre han parat la taula amb menjars tradicionals de diferents països on l’islam és la religió majoritària. Quan ha arribat el moment de trencar el dejuni els assistents han pogut recollir el seu iftar i menjar-se’l allà mateix. Tot i això alguns han optat per anar fins al Parc del Clot, a pocs metres, per poder-lo gaudir. Després de l’àpat, el Centre Cultural Islàmic ha obert les portes per acollir la cinquena i última pregària del dia.

Aquest any el ramadà va començar dilluns, 11 de març, i s’allargarà fins al dimarts 9 d’abril. Durant aquest mes sagrat, els musulmans tenen prohibit menjar, beure, fumar i mantenir relacions sexuals des de la sortida fins a la posta del sol.