Metges de Catalunya, el sindicat majoritari dels facultatius, alerta que els professionals han arribat al límit i que la situació als centres de salut és “absolutament insostenible”. El secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, ha assegurat en declaracions al programa ‘Notícies en xarxa’ que la vaga “és una opció real” i que cal “un canvi radical en les polítiques sanitàries en molt poc temps” per evitar-ho. El sindicat fa un crit d’alerta per redreçar el rumb de la sanitat o avisen “d’una gran mobilització“.

“Només cal una espurna perquè esclati una revolta”

Metges de Catalunya denuncia que el sistema sanitari arrossega mancances i deficiències que no només no s’han resolt, sinó que s’han agreujat. “L’atenció sanitària s’ha degradat i es continua degradant a marxes forçades”, ha lamentat Lleonart.

També recorden el context de la pandèmia de la covid-19. “Estem sortint d’una crisi sanitària i les promeses de l’època dels aplaudiments han quedat en no res”, denuncia el secretari general.

El malestar i la indignació del personal facultatiu són enormes, només cal una espurna perquè esclati una revolta”
Xavier Lleonart, secretari general de Metges de Catalunya

Entreguen 54.344 signatures al Parlament

Metges de Catalunya ha entregat aquest dijous al Parlament de Catalunya 54.344 signatures que han recollit entre la ciutadania a favor d’un manifest. En aquest document reclamen mesures urgents com la reducció de llistes d’espera, la contractació de més sanitaris, la millora de les condicions laborals i que el sistema sigui més accessible.

Lleonart ha assegurat que les signatures posen de manifest la “comunió entre la ciutadania i els professionals” per exigir a l’administració i classe política “que s’arremanguin i resolguin els greus problemes que té el sistema de salut”.