Tres anys després del tancament d'aquesta mesquita per culpa del mal estat de la finca, el Raval reobrirà un altre oratori just al davant. El centre Islàmic Camí de la Pau ja ha llogat dos locals d'aquest edifici de nova construcció i confia a rebre d'aquí a pocs dies la llicència d'obres menors que atorga el districte per insonoritzar el local. El nou centre també servirà com a seu social i s'hi oferirà un servei d'acollida. MUHAMMAD IQBAL, vicepresident del Centre Islàmic Camí de la Pau: "La gent d'aquesta part del barri demanava anar a algun lloc per fer les activitats. Hem renegociat amb la propietat d'aquest edifici un preu més baix, encara és alt, però ja el podem afrontar." L'entitat espera obrir el local el mes de juliol, just abans de la celebració del ramadà. El nou espai tindrà 185 metres quadrats i es preveu que aculli fins a 300 persones cada divendres, el dia de la setmana en què la pregària té més afluència. Amb l'obertura del nou oratori, el districte de Ciutat Vella disposarà de 9 oratoris islàmics.

El 2009, la mesquita del carrer de l’Arc del Teatre que fins aleshores donava servei a la comunitat musulmana del barri, va tancar a causa del mal estat de la finca, de la qual es van tapiar els pisos per evitar l’entrada d’intrusos. L’espai, que era alhora seu social del Centre Islàmic Camí de la Pau, va obligar els fidels a traslladar-se a altres punts del Raval, com per exemple a l’oratori del carrer d’Erasme de Janer.

 

Ara, el responsable de l’entitat, Muhammad Iqbal, confia tenir-ho tot en regla per poder obrir al culte, abans de juliol, una nova mesquita al mateix carrer de l’Arc del Teatre, just davant de l’anterior. Ocuparà dos locals del número 18, que sumen una superfície de 185 metres quadrats, i tindrà capacitat per a 300 persones. És, per tant, més espaiós que el centre d’enfront, i no té els problemes d’humitats que van causar més d’un maldecap als responsables pakistanesos de la mesquita, ja que es tracta d’un bloc d’habitatges nou i amb pisos encara pendents de llogar.